top of page

El nostre agrupament es va formar el 1996 de la fusió de l’Agrupament Escolta Santa Maria de Gràcia (1960) i l’Agrupament Escolta Santa Agnès (1962).

 

Inicialment s’ubicava a la parròquia de Santa Agnès, al carrer Sant Elies del barri de Sant Gervasi de Barcelona, però al 2007 vam haver de marxar i ens vam quedar sense local.

 

Els pròxims anys vam utilitzar algunes sales de l’Escola Poeta Foix, carrer Balmes però no va ser fins al 2016, quan vam entrar a formar part de l’associació “No tenim lloc”, que juntament amb l’AJC (Associació de Joves de Cassoles) i l’AE. Weziza aconseguim un local.

 

L’any següent l’agrupament es va traslladar finalment a carrer Manacor, on compartim espai amb altres entitats del barri. A més a més, mantenim com a traster algunes sales de la Casa Sagnier. 

Formar part d'un cau és una experiència única per a joves i infants. Vine a coneixe'ns!

Els primers anys de Santes

El cau és molt més que un lloc on els infants i joves venen a passar l’estona!

 

Alhora que s’ho passen bé (que ho fan, us ho assegurem!) intentem sempre que les nostres activitats tinguin un valor pedagògic per a ells i elles. Per això, fem servir uns quants recursos i dinamismes bàsics.

 

Primer de tot, el projecte. Les nenes i nens (de qualsevol edat) realitzen un projecte cada any, que a mesura que creixen, cada cop és més autogestionat, i sempre procurant fer algun servei a l’entorn. D’aquesta manera es treballa la independència, el treball en equip, la motivació, la imaginació, l’empenta… Tant el procés de tria com d’elaboració del projecte el realitzen els infants, per tal que el facin seu, sota la supervisió i guia dels caps i quel·les.

Altres recursos són les descobertes i tallers, els jocs, els campaments i excursions o els serveis/càrrecs. 

També treballem el compromís, mitjançant diferents dinàmiques d'introspecció perquè cada nen i nena vegi els seus punts forts, així com també descobreixi en què pot millorar. Essencialment, es busca que l'infant es conegui a si mateix i també descobreixi la relació amb els que l’envolten, culminant amb assumir un compromís amb la seva unitat. 

Complementem el dinamisme del compromís amb altres quatre: el petit grup, el joc democràtic i institucional, la fraternitat universal i el progrés personal. 

ENSENYAR A DESCOBRIR, FENT QUE ELS INFANTS I JOVES SIGUIN

ELS PROTAGONISTES DEL SEU CREIXEMENT PERSONAL

Minyons Escoltes i Guies, és una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre que ofereix als nens, nenes i joves l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode Escolta i Guia.

 

MEG, moviment escolta al qual pertanyem, basa la seva educació en el lleure en tres pilars fonamentals 

(Entorn, Transcendència i Persona) que configuren una forma d’actuar. Nosaltres els treballem tots amb l’objectiu d’aconseguir un progrés personal de cada un dels membres de l’agrupament.

PERSONA

L’Agrupament té un projecte educatiu amb uns objectius pedagògics concrets, entre els quals hi ha responsabilitat, solidaritat, esperit crític, consciència d’equip, creativitat, autocrítica, coeducació, convivència, fraternitat universal…

Tots aquests es treballen a partir de l’experiència i vivencialitat, és a dir, a través de les activitats realitzades en el dia a dia, les excursions, els campaments i els projectes. Cada una d’aquestes activitats permet treballar aspectes concrets i, com a conjunt, es complementen per a poder dur a terme els objectius plantejats.

bottom of page