top of page

INTRODUCCIÓ

Abans d’anar de campaments vam fer una activitat per a conscienciar-nos de la quantitat de microplàstics que hi ha i que no podem veure a ull nu. 
 

ACTIVITATS PRÈVIES A CAMPAMENTS

Abans d’anar de campaments vam fer una activitat per a conscienciar-nos de la quantitat de microplàstics que hi ha i que no podem veure a ull nu. 
Per a introduir-nos en el tema ens van fer una presentació on explicaven que els miroplastics son les restes de altres troços d'aquest, però més grans
Després de la explicació, ens vem posar mans a la obra. De manera que vem agafar una mostra de sorra de la platja per observar amb microscopis si la presencia de microplastics en la natura es tan comuna com ens van explicar. I aixi era, vam trobar una quantitat preucupant de microplastic, aixo ens va motivar a anar a les platjes del pa
is vasc per a intentar natejar la platja el maxim possible.

WhatsApp Image 2023-06-10 at 17.56.08 (5).jpeg

ECO-RÀNKING

ranking.png

Comentaris

ZUMAIA
 

Aquesta va ser la primera platja on vam fer servei. Tot i ser una platja molt turística i concorreguda, és la platja que vam trobar més neta. Vam omplir poc més de la meitat d'una bossa i la majoria de deixalles que vam recollir van ser restes de cigarretes. En definitiva, creiem que donat que es tracta d'una platja amb un paisatge natural molt impressionant es dediquen força recursos a mantenir-la neta i cuidada. Tant de bo tots els espais es mantinguessin així!

IMG-20230730-WA0066.jpg
DEBA
 

A Deba vam recollir una meitat de la platja i ho vam fer més o menys en una mitja hora. Vam omplir només uns bossa i no fins a dalt, ja que no hi havia molta brossa voluminosa, la majoria de coses que vam recollir eren petits plàstics i rebutjos d'embolcalls de menjar o coses petites. Era una platja bastant neta i ben cuidada.

MARKINA-XEMEIN
 

Ja que a Markina-Xemein no hi havia cap platja per netejar vam decidir endinsar-nos en un camí rodejat de natural que hi havia a la sortida del poble. Allà va ser el lloc on més brossa vam trobar, després de quasi tres quarts d’hora recollint la pol·lució humana que hi havia, vam acabar omplint dues (o tres) bosses de brossa completament. A Markina, a diferència de la resta de llocs, no hi havia quasi burilles. El que més vam trobar van ser residus més grans i més contaminant com són les llaunes d’alumini, piles... En conclusió, Markina-Xemein, és el lloc més contaminat que hem trobat en la nostra ruta pel País Basc.

IMG-20230730-WA0115.jpg
SAN SEBASTIÁN

Donostia a ser l'última localització on vam fer servei. Allà vam col·laborar juntament amb una organització que es dedica a fomentar la recollida de brossa a les platges i a no deixar cap classe de residu, ja sigui contaminant, com les ampolles, o de tipus restes de menjar. A la platja de la Contxa (Donostia) vam passar quasi tres quarts d’hora fent batuda per a recollir la brossa.
Durant aquest temps vam aconseguir recollir tota mena de brossa, però sobretot burilles, vam trobar-ne més d’un centenar! Tot i això, hem de dir que aquesta platja estava força nota tot i la seva grandària. Potser perquè la gent és més respectuosa amb el medi ambient o perquè a Donostia hi ha un gran equip de neteja de platja que treballa dia darrere dia. 

WhatsApp Image 2023-09-12 at 19.56.32.jpeg
bottom of page