top of page

La unitat de Pioners i Caravel·les està formada per nois i noies de 14 a 17 anys.

 

És la penúltima etapa al cau. És el temps decisiu per als ideals, per a les preguntes i les ambicions. Noies i nois esdevenen els veritables protagonistes de la vida de la unitat. Es gestionen la motivació per a dur a terme els propis interessos i motivacions, però també pels del grup. 

 

Els/Les escoltes comencen a ser més autònoms i formen part de les decisions en quant al cau (excursions, rutes, campaments, etc) juntament amb els caps i quel·les que continuen sent un suport imprescindible. S'adquireixen compromisos concrets de millora de l'entorn i es descobreix el potencial del grup.

ELS PIONERS I CARAVEL·LES ENS EXPLIQUEN COM VIUEN EL CAU

 

Durant una excursió d'unitat a Sitges, els caps i quel·les ens van preparar una activitat força estranya: havíem de dur uns auriculars posats amb música a tot volum mentre fèiem un recorregut. Era de nit i, a més a més, ens havíem de posar unes ulleres de sol que feia que pràcticament només veiéssim ombres. De seguida ens vam animar per què la idea de la música i les ulleres ens semblava molt divertida i tots i totes vam passar l'itinerari (en el qual els caps i quel·les ens preguntaven coses que no sentíem) rient i dient indistintament que sí i que no a tot el que els caps ens intentaven fer entendre. 

 

Una vegada tota la unitat va acabar de fer el recorregut, ens vam reunir i ens van explicar el veritable motiu de l'activitat: durant l'estona que havíem estat assentint indiscriminadament a tot de coses que no sentíem, els caps i quel·les ens havien ofert i proposat tot de drogues i actes delictius...

Amb la música alta havien simulat un ambient de festa on estàvem sota els efectes de les drogues, fent que la música alta ens impedís sentir i les ulleres veure-hi. Després de fer un debat i una reflexió al respecte, vam fer diverses activitats de conscienciació i presa de responsabilitats vers els nostres actes. Va ser una manera molt diferent de tractar un tema tant complex... però va ser completament efectiva per què tots i totes sempre ens en recordem!

bottom of page