top of page

La unitat de Trucs està formada per joves de 17 a 19 anys. 

Es defineix com Tots/es a la Recerca d'Un Compromís (TRUC) i és l'última etapa del cau. En aquesta etapa deixa d'existir la figura del cap i quel·la que dirigeix la unitat i apareix la figura d'animador/a, la funció del qual consisteix en acompanyar, motivar i facilitar eines i recursos que necessitin els/les Trucs. 

Se separa en dos anys (Truc 1 i Truc 2) i es deixa de compartir unitat amb aquells que no són de la mateixa generació.

 

Els dos anys segueixen metodologies diferents: el primer any es treballa el jo i el grup, duent a terme activitats d'introspecció. El segon any està més destinat al servei. 

La unitat té un projecte propi i son autònoms/es en la presa de decisions i responsabilitats.

ELS TRUCS ENS EXPLIQUEN COM VIUEN EL CAU

 

Fa aproximadament 3 mesos vaig arribar al Santes, feia poc que m'havia desapuntat del cau on portava 9 anys. Un curiós dia fent un cafè amb una amiga que feia Truc a Santes em va proposar de formar part de la seva unitat i que anés a provar-ho. Estava molt nerviosa perquè m'havia explicat que era un grup molt unit i estaven junts des de ben petits (a excepció de dues noves integrants).

 

Recordo que el dia que vaig entrar estaven fent l'organització del calendari. Molta gent podria pensar que és un cau avorrit per a una persona nova, però jo vaig passar-m'ho super bé! Vaig sentir-me molt integrada des del principi: van comptar amb mi per organitzar qui portava el berenar als caus, van posar-me al corrent de les excursions i els campaments... no m'ho esperava gens! Tampoc havia dit que m'apuntava definitivament, era el meu primer dia! Des d'aquell precís moment vaig decidir quedar-me.

 

I aquí estic, contentíssima i molt feliç amb tot el grup. Són gent preciosa i amb moltes ganes de deixar el món millor del que l'han trobat!

bottom of page